Antifouling

Jouw boot is een kostbaar bezit waar je zuinig op wilt zijn. Om jouw boot in goede conditie te houden is het raadzaam om je boot regelmatig te controleren. De romp van de boot is zichtbaar en glimt over het algemeen netjes. Dit is anders voor het onderwaterschip. Deze is pas zichtbaar als de boot uit het water gaat. Wanneer je jouw boot het hele seizoen in het water laat liggen zal deze aangroeien met algen en eventueel afhankelijk van het vaargebied ook nog met kleine schelpjes. En dat komt de boot zeker niet ten goede. Je verliest veel snelheid en het onderwaterschip kan schade oplopen door osmose.

Antifouling: de manier om osmose te voorkomen

Om dit te voorkomen is het aan te raden om jouw boot in de antifouling te laten zetten. De aangroei is dan minimaal en het onderwaterschip is dan goed beschermd!

Na het vaarseizoen is het een kwestie van afspuiten en klaar. Een goede antifouling is belangrijk voor het behoud van de boot.

Welke antifouling is goed voor mijn boot?

Er zijn verschillenden mogelijkheden voor antifouling voor jouw boot. Dit is niet alleen afhankelijk van het materiaal van de boot, maar ook van de snelheid van de boot en in welke wateren je vaart (zoet of zout water).

Wij werken uitsluitend met A merken antifouling en een twee componenten primer specifiek afgestemd op jouw boot.

Dit kun je door ons laten verzorgen. Wij halen jouw boot op en brengen deze weer terug naar de door jou gewenste locatie.