Coating

Een boot is een kostbaar bezit. In de winterperiode staat hij veelal gestald in de winterstalling. Maar vanaf ongeveer maart tot oktober ligt hij in het water. Dat zijn natuurlijk de maanden dat de zon het meeste schijnt. Grote kans dat de zon jouw boot heeft aangetast en daardoor dof is uitgeslagen. Daarvoor werkt Bootonderhoud Nederland met een unieke coating. Wij herstellen de gelcoat en brengen de glans weer spectaculair terug.

Is de gelcoat van nature niet genoeg?

De gelcoat van jouw boot is van nature poreus, de poriën van de gelcoat komen in de loop van tijd vol te zitten met vuil.  Deze vervuiling wordt daarbij verwarmd door het zonlicht. Het UV-licht van de zon bakt als het ware jouw boot naar een ongewenste verkleuring. Vooral bij donker gekleurde boten is er snel sprake van verkleuring wanneer deze niet goed wordt onderhouden. Na jaren poetsen en het aanbrengen van een aantal waxlagen zie je jouw boot alleen maar doffer worden.

Is polijsten dan de oplossing?

Het antwoord daarop is ‘nee’. Veel bedrijven kiezen voor het polijsten van de gelcoat. Helaas is dit maar een tijdelijke oplossing. Bij het polijsten van de gelcoat wordt telkens een stukje gelcoat afgeslepen. Het effect hiervan is tijdelijk, want na een paar maanden komt de verkleuring toch weer terug. Dit kan anders!

Hoe werken wij met
onze unieke coating?

Wij starten eerst met een meervoudige dieptereiniging van de gelcoat. Alle poriën worden schoongemaakt, zodat er geen vuil zoals kalk en oude waxlagen meer in zitten. Daarna egaliseren en ontvetten we de gelcoat. Na het drogen van de gelcoat wordt deze behandeld met de unieke coating. Deze sluit de poriën van de gelcoat af, waardoor deze niet meer gevoelig zijn voor vuil van buitenaf. 

Jouw boot krijgt hierdoor voor langere tijd een spectaculaire glans die je makkelijk zelf kunt onderhouden met de juiste onderhoudsproducten. Het schoonhouden van jouw boot wordt makkelijker, omdat er geen vuil meer in de poriën van de gelcoat kan komen.

Beschik jij over een dof uitgeslagen boot? Bootonderhoud Nederland komt graag in contact om jouw boot te herstellen. Wij beschikken over een werkplaats waar wij de werkzaamheden uitvoeren. Coating op locatie is in overleg mogelijk. Heb je zelf geen transportmogelijkheden? Geen enkel probleem, wij regelen het voor je.